SUPERSONICS – 69 AUTOMOBILE

Vorig jaar in mei hebben we op deze ‘Rootstime’-pagina’s een lovende recensie gepubliceerd over het debuutalbum “Close To You” van de Nederlandse rootsrock-, rockabilly- en Americana-muziek spelende formatie ‘Supersonics’ uit Eindhoven. Dat kwartet werd opgericht door frontman, zanger-gitarist en songschrijver Pascal Snijders en bestaat verder uit muzikale routiniers als bassist John Hofmans, leadgitarist Jeroen van Delden en drummer John Rietberg.

Hun fifties- en sixtiessound in de songs op dat album was ons vorig jaar al heel goed bevallen en dat gebeurt nu helemaal opnieuw met hun tweede net op de markt verschenen album “69 Automobile”. Voor het bijkomende werk op Hammondorgel en Wurlitzerpiano op deze tweede plaat van ‘Supersonics’ zorgt een vijfde ‘Supersonic’, zijnde Pascal Snijders’ zoon Boudewijn.

Pascal schreef alle zestien tracks en levert weer een keurige palet aan swingende rock en rockabilly-songs af, stuk voor stuk geschikt voor plezier en vertier op de dansvloer, waar de rondzwierende rokjes van de dames en de keurige van bretellen voorziene retrokostuums van de heren weer heel leuk en aangenaam zullen zijn om te bekijken.

De twanggeluiden van de ‘Gretsch’-leadgitaar domineren ook nu weer heel wat van de nummers op “69 Automobile”. Zo horen we die o.a. weerklinken in de albumtiteltrack, maar ook in het rockende “Whistle Into The Wind”, twee songs waar we u op de bijgaande video’s willen van laten genieten. “Telephone” is pure rockabilly met een ‘slappende’ John Hofmans op zijn contrabas. Het dansritme blijft hoog tijdens “Careful What You Wish For”, “Take Your Ball And Go Home”, “Denver” en “Devil In A Black Dress”, met daar netjes tussenin een wat rustigere song “Fall From Grace”.

Daarmee zijn we halverwege de plaat aanbeland en dat lijkt het moment te zijn waarop ‘Supersonics’ besloten hebben om het wat kalmer aan te doen met het nummer “Sad State Of Affairs”, maar dat blijkt bij nader inzien toch maar een afleidingsmanoeuver te zijn, want de daaropvolgende songs “Don’t Mind If I Do”, “No Place Left To Crawl”, “House On The Hill” en onze favoriete track “Before The Devil Knows I’m Dead” swingen weer als een frisse tiet.

De wat vreemde eend in de bijt op dit album blijkt de song “Insane Asylum” te zijn, een op marstempo gespeeld nummer, want de daarna nog volgende liedjes “Everytime Again (Song For You)” en “The Juice Ain’t Worth The Squeeze” zijn alweer swingende rockabilly-songs die u ongetwijfeld opnieuw op de dansvloer zullen doen plaatsnemen. We denken dan ook dat het misschien wel eens een uitstekend idee zou zijn om deze ‘Supersonics’ eens live te gaan bekijken, want dat het dan een heel plezierige avond zal worden, dat staat voor ons buiten kijf.

(valsam)

25 augustus 2019: Rudy’s Lunch & Diner, Landgraaf, NL
1 september 2019: International Vintage Festival, Luik, BE
6,7 & 8 september 2019: Rock & Roll Street, Terschelling, NL
15 september 2019: Simply Old Skool, Laarne, BE
12 oktober 2019: 10th Roots Night, Turnhout, BE
20 oktober 2019: Café Atlanta, Arnhem, NL
2 november 2019: Café Tinus, Panningen, NL
17 november 2019: The Elvis Festival, Tilburg, NL
14 december 2019: Blues Traffic, Beringe, NL
21 december 2019: The Skiff, Hilversum, NL


 

Artiest info
Website  
 

Label: El Toro Records

video